Hoe een drumstel op te zetten

Als je onlangs hebt besloten om te gaan drummen, dan is de kans groot dat je je favoriete drumstel al hebt uitgezocht en thuis hebt laten bezorgen. Wanneer je een drumstel voor het eerst in een muziekwinkel ziet, kan het er mooi, complex en zelfs indrukwekkend uitzien – maar als het eenmaal bij je thuis is afgeleverd, kun je merken dat je een reeks individuele stukken hebt die niet lijken te zullen ooit bij elkaar passen.

Dus als je in een situatie bent beland waarin het idee van het opzetten van je drumstel je angst inboezemt, dan hebben we precies wat je nodig hebt. Hieronder hebben we een stapsgewijze handleiding gemaakt, waarin alles staat wat u moet weten over het instellen van uw drumstel.

Door deze gids te volgen, leert u hoe u uw drumstel op een snelle en efficiënte manier in elkaar zet, zonder risico op letsel of de geluidskwaliteit van uw instrument. Dus waarom zou u het niet eens proberen en zien hoe u uw drumstel vandaag nog kunt instellen!

Stap één: de troon

Hoewel de troon er misschien alleen uitziet als een gestoffeerde, driepotige kruk, is hij het middelpunt van het hele drumstel – want dit is waar u gaat zitten als u het instrument begint te bedienen. Het eerste dat u dus moet doen, is ervoor zorgen dat de troon op een comfortabele hoogte is afgesteld en dat u zich evenwichtig en veilig voelt als u erop gaat zitten.

De beste manier om uw comfort te beoordelen, is door met uw dijen evenwijdig aan de grond te zitten en vervolgens de hoogte van de troon aan te passen totdat u zich stabiel en gecentreerd voelt. Dit betekent echter niet dat u zich op uw gemak moet voelen in een stationaire positie, want wanneer u begint te drummen, heeft u ruimte en vrijheid nodig om uw lichaam te bewegen.

Stap twee: de basdrum

De volgende belangrijke stap bij het opzetten van je drumstel is ervoor te zorgen dat je je basdrum in de perfecte positie hebt geplaatst. Hiervoor wil je je basdrum op een prominente plek verankeren, met aan weerszijden veel ruimte.

Je moet er altijd aan denken om ruimte rond je basdrum te laten, want hier komt de rest van je drumstel te staan. Ruimte achter de trommel laten is ook belangrijk, omdat je de vrijheid nodig hebt om je armen te bewegen zonder iets te raken.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, zorg er dan voor dat de basdrum evenwijdig aan je bovenbeen loopt, omdat je dit been uiteindelijk zult gebruiken om het pedaal van de basdrum te bedienen. Je moet er altijd voor zorgen dat er een kleine hoeveelheid ruimte is tussen de basdrum en de vloer, omdat hier de pedaalklem wordt geplaatst. U kunt de hoogte van uw basdrum aanpassen met behulp van de poten van het instrument.

Stap drie: de snaredrum

De snare is misschien wel een van de belangrijkste drums in je set en degene die je het meest zult spelen tijdens een bepaalde sessie. Daarom moet u ervoor zorgen dat deze in een comfortabele positie en op een behoorlijke hoogte wordt geplaatst.

Als je de snare te hoog zet, loop je het risico de ring te raken in plaats van de drum zelf. Als u de snare te laag plaatst, kan dit druk uitoefenen op uw benen en dijen.

Om ervoor te zorgen dat je hem op de best mogelijke hoogte hebt, zet je hem op dezelfde hoogte als je taille en blijf je hem aanpassen totdat je je comfortabel voelt. Je zou in staat moeten zijn om de snare consistent en dynamisch te raken.

Stap vier: het baspedaal

De volgende stap is relatief eenvoudig, omdat je het pedaal aan de onderkant van je basdrum moet bevestigen. Hiervoor hoeft u alleen het pedaal onder het midden van de basdrum te plaatsen, omdat dit het beste geluid produceert.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de klopperschacht tijdens de backswing geen contact maakt met het vel van je basdrum, omdat dit je drum kan beschadigen door een deuk in het vel van de drum te maken. Dit kan ook de algehele prestaties van de klopper beschadigen, waardoor deze onbruikbaar wordt.

Stap vijf: de hi-hat

Het proces van het opzetten van je hi-hate lijkt erg op de methode die wordt gebruikt om je basdrum in te stellen. Wanneer u uw hi-hat plaatst, moet u ervoor zorgen dat het hi-hatpedaal parallel loopt met de punt van uw grote teen, omdat u deze voet gaat gebruiken om het te bedienen.

De hi-hat- en baspedalen moeten tegenover elkaar worden geplaatst, waarbij beide pedalen een V-achtige vorm creëren in de ruimte voor je. U moet uw hi-hat zo afstellen dat deze gemakkelijk bespeelbaar is, aangezien geen enkel apparaat in uw set buiten uw bereik mag zijn.

Stap zes: de Toms

Als het gaat om het opzetten van je toms, plaats je de drums meestal in een halve cirkelvorm – waarbij de hoge toms aan de bovenkant van je basdrum worden bevestigd en het begin van de halve cirkel vertegenwoordigen. De vloertom wordt achtereenvolgens met de hoge toms op de vloer geplaatst, waardoor het einde van de vorm ontstaat.

Als je zeker wilt zijn van gemakkelijke toegang tot de hoge toms, dan kun je de koppen naar voren kantelen in een positie die evenwijdig is aan je aanvalslijn. Net als bij de andere drums, moet je gemakkelijk bij je toms kunnen komen zonder je lichaam te verwringen of jezelf in te spannen. U kunt hiervoor zorgen door de hoogte van de toms aan te passen totdat ze zich in een comfortabelere positie bevinden.

De floortom moet ook worden afgesteld totdat deze zich in een meer toegankelijke positie bevindt, wat u kunt doen door hem de hoogte en richting van uw snare te laten weerspiegelen. Hierdoor zal er weinig verschil zijn in de positie van je lichaam wanneer je tussen de twee trommels beweegt.

Stap zeven: de bekkens

De laatste stap omvat de positionering van uw resterende bekkens, die doorgaans een crash en een rit omvatten. Net als bij je drums, moet je gemakkelijk toegang hebben tot je bekkens en ze moeten kunnen bereiken, op een manier die comfortabel is en het best mogelijke geluid produceert. U kunt dit doen door de hoogte van de bekkens aan te passen aan uw voorkeuren en comfort.

De beste plaats om je crashbekken te plaatsen is net boven de snare en de hoge tom, terwijl het ride-bekken aan de andere kant moet worden geplaatst, net boven het gebied tussen de middentom en de lage tom. Zorg ervoor dat het ride-cimbaal zich in een positie bevindt die de toms niet verduistert, maar die nog steeds bereikbaar is vanaf je troon.

creditSource link

11apen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart