Kenny’s muziekblog – Optredende singer-songwriters: wat je nodig hebt

Door

Michael Carey

Dus je hebt besloten om het te doen. Werp de ketenen van onderdrukking af en sla op eigen houtje toe. Wie heeft ze nodig? Ze hielden je tegen! Hoe kan een nummer eigenlijk “te veel op Bob Dylan” klinken? Ik heb het natuurlijk over solo singer songwriting (zeg dat 3 keer snel trouwens). Hier bij Kenny’s Music zeggen we goed voor je! Je zult ook wat spullen nodig hebben, dus laten we daar eens over praten.

Gitaren

Om niet alleen over alles onder de zon te praten, gaan we door en nemen we aan dat we het hebben over akoestische gitaarspelende singer-songwriters, want dit zijn degenen die we het meest zien. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het eerste dat je nodig hebt, is een gitaar met een bepaalde beschrijving, en voor dit doel raden we een elektro-akoestische gitaar aan. Waarom? Nou, omdat zelfs de beste akoestiek zijn grenzen heeft, en op een gegeven moment zul je het via een versterker, luidspreker, PA of iets dergelijks moeten spelen. Een gitaar die al de middelen heeft om dit te doen, zal het leven een stuk gemakkelijker maken. Het is duidelijk dat elektro-akoestiek in alle prijsklassen te vinden is, maar mijn aanbeveling zou zijn om niet verleid te worden door iets dat echt betaalbaar is, en daar zijn een aantal redenen voor. De eerste is de geluidskwaliteit. Deze gitaar moet je hele band zijn, dus je wilt dat hij geweldig klinkt, en als we ons met akoestiek bezighouden, is klankhout echt belangrijk. De tweede is bouwkwaliteit. Nogmaals, deze gitaar is je hele geluid, behalve je stem natuurlijk, dus je wilt iets dat super betrouwbaar zal zijn.

Aanbevolen producten

Microfoon

Afhankelijk van waar je speelt, is dit misschien overdreven, maar het zal je zeker geen kwaad doen om je eigen te hebben (tijdens de pandemie werd ik gevraagd om mijn eigen oefenruimte te voorzien. Ik zeg het maar). Ik zou een dynamische microfoon aanraden met een cardioïde polair patroon. Het is ook de moeite waard om een ​​fatsoenlijke microfoonstandaard en een paar XLR-kabels te hebben.

Aanbevolen producten

Versterkers

Nogmaals, afhankelijk van de grootte van de locatie waar je speelt, is dit misschien geen must-have. Maar het is geweldig om iets beschikbaar te hebben als dat nodig is. De meeste akoestische versterkers geven je de mogelijkheid om kleine optredens en krappe ruimtes te spelen en, als je een batterijgevoed model krijgt, zelfs de mogelijkheid om te busking. Zorg er gewoon voor dat het genoeg oomph heeft om gehoord te worden, en dat het een tweede kanaal heeft om je microfoon in te laten lopen, anders wordt je ongelooflijk hees, maar je hebt in ieder geval een lift naar huis! (Mijn excuses).

Aanbevolen producten

PA-luidsprekers

Dit is echt een solide optie als het doel is om naar buiten te gaan en zoveel mogelijk te spelen. Dit stelt je in staat om locaties te spelen die geen eigen geluidssysteem hebben, dus het geeft je de mogelijkheid om dingen aan te pakken zoals bruiloften, kleine pub-optredens, verjaardagsfeestjes, liefdadigheidsevenementen en al het andere dat je maar kunt bedenken. Er zijn een aantal geweldige opties die zijn ontworpen om draagbaar en eenvoudig in te stellen, wat ideaal is voor jou als eenmansband.

Aanbevolen producten

Optionele extra’s

Nu is er een vage titel, maar dat moet wel, want andere dingen die je nodig hebt, zijn volledig afhankelijk van het soort muziek dat je uitbrengt. Misschien heb je gewoon een tuner nodig (Ja, dat heb je!). Je hebt misschien wat distortion, een looper, een harmoniepedaal, wat reverb, een beetje vertraging en een gootsteen nodig (helaas hebben we deze niet op voorraad, en ik weet niet zeker of ik goedkeur wat je ook probeert te doen) creëren). Misschien wil je zelfs wat basispercussie, of ergens om je gitaar in het midden van de set neer te zetten. De keuze is geheel aan u.

Aanbevolen producten

Hopelijk heeft dit je een soort startpunt gegeven in de troebele wateren van wat je misschien nodig hebt als ontluikende singer-songwriter. Er zijn hier geen echt goed op foute antwoorden. Als je een refrein, een flens, een phaser en een wah-pedaal nodig hebt omdat je iets heel specifieks in gedachten hebt, dan is dat wat je moet krijgen (en ik wil echt horen wat je van plan bent). Deze blog is eigenlijk alleen bedoeld om te dienen als een soort van “algemeen gereedschap van het vak” om een ​​idee te geven van waar je naar zou kunnen kijken.

creditSource link

11apen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart