Hoe een pedaalbord te bouwen

Het bespelen van een muziekinstrument kan een lonende en fascinerende ervaring zijn, vooral als je iemand bent met een passie voor het componeren en uitvoeren van je eigen liedjes.

Sommige muziekinstrumenten kunnen echter veel apparatuur nodig hebben om te spelen, vooral als u unieke en krachtige geluiden wilt creëren die gevuld zijn met muzikale texturen.

Als het gaat om extra apparatuur, is de gitaar de grootste boosdoener, die vaak kabels, versterkers en pedalen nodig heeft om het geluid dat het produceert te veranderen.

Als je al heel lang gitaar speelt, is de kans groot dat je een behoorlijke verzameling gitaarpedalen hebt verzameld, waardoor de algehele speelervaring ingewikkeld en te druk kan aanvoelen.

Dus hoe zorg je ervoor dat al je effectpedalen op één plek staan? Welnu, er is één belangrijke methode, en het houdt in dat je je verschillende pedalen combineert in de vorm van een pedalboard.

Pedalboards worden vaak gebruikt door gitaristen om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun pedalen, die nu gemakkelijk op één plek beschikbaar zijn. Dus als je geïnteresseerd bent in het maken van je eigen pedalboard, hebben we alle informatie die je nodig hebt in het onderstaande artikel.

Maat

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de grootte van uw pedalboard, die vaak wordt beïnvloed door het aantal pedalen dat u bezit. Als je momenteel vijf of minder pedalen van standaardformaat gebruikt en niet van plan bent meer te gebruiken, dan hoef je geen gigantisch board te maken dat je nauwelijks kunt optillen.

Dus je beste optie is om ofwel een klein pedaalbord te kopen of er een te maken die past bij de afmetingen van je verzamelde pedalen.

Aan de andere kant, als je het soort gitarist bent dat meer dan vijf pedalen maar minder dan tien heeft, dan is een middelgroot board de beste optie voor jou. Als u echter vijf pedalen bezit en hoopt uw ​​verzameling voort te zetten, dan kunt u een groot pedaalbord maken en de ruimtes opvullen wanneer u een nieuw pedaal aanschaft.

Als je je eigen pedalboard helemaal opnieuw maakt, moet je er rekening mee houden dat je niet al je pedalen tegen elkaar kunt duwen en verwachten dat je een werkend board hebt.

De pedalen moeten voldoende ruimte tussen de pedalen hebben, omdat deze ruimte helpt om extra elementen zoals kabels op te nemen. Ervoor zorgen dat je pedalboard overzichtelijk en opgeruimd is, moet altijd een prioriteit zijn bij het maken van je eigen pedalboard.

Bord

Het belangrijkste element van elk pedaalbord is natuurlijk het bord zelf, dat de basis vormt van het hele apparaat. Je kunt pedaalborden kant-en-klaar kopen, of je kunt je eigen pedalen maken met verkrijgbare materialen zoals hout en metaal.

Als u geïnteresseerd bent in het maken van uw eigen materiaal, dan is hout het beste materiaal, omdat het gemakkelijk kan worden gesneden of gesneden om aan uw specificaties te voldoen.

Hoewel het maken van je eigen pedalboard een zeer lonende ervaring kan zijn, kan het ook veel geld kosten, omdat je materialen, lijm en gereedschap moet kopen om de klus te klaren.

Hoe je je board wilt maken, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren en talenten. Als je je niet op je gemak voelt om je eigen board te maken, dan kun je er gemakkelijk een kopen bij je plaatselijke muziekwinkel.

Lay-out

Nu zijn we bij het belangrijke deel gekomen, en dat is de algehele lay-out van je pedalboard. Hoewel componisten en professoren over de hele wereld zullen zeggen dat muziek geen regels heeft, is er een specifieke manier om de lay-out van je pedalboard te benaderen.

Door dit basisschema te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw pedalen gemakkelijk toegankelijk zijn en dat ze in de perfecte staat zijn voor gebruik.

Wanneer u uw pedalboard maakt, moet u uw ketting altijd starten door de tuner neer te leggen, omdat deze ruimte nodig heeft om onaangetast en werkbaar te blijven.

Vervolgens kun je apparatuur zoals Wah-pedalen neerzetten, omdat deze worden gebruikt om de klank van je gitaar en het geproduceerde effect te kleuren.

Je compressor zal dan meestal volgen, omdat dit specifieke pedaal de mogelijkheid biedt om het geluid van het effect te verhogen en dicht bij je gitaar moet worden gehouden.

Je overdrive-, distortion- en fuzzpedalen zouden de volgende moeten zijn in de keten, want dit zijn de pedalen die in staat zijn om de harmonische inhoud van het geluid te veranderen en te versterken. EQ-pedalen zijn de volgende logische stap, hoewel dit kan veranderen afhankelijk van uw voorkeur en of u een distortion-pedaal gebruikt.

Vervolgens moet u uw chorus-, phaser- en flangerpedalen neerleggen. Deze worden modulatiepedalen genoemd en zullen worden gebruikt om de klank die u hebt gecreëerd te wijzigen voordat u ze gebruikt.

Delay-pedalen komen als volgende in de keten en moeten altijd na de distortion- of gain-pedalen worden geplaatst, anders zou je een luide en warrige puinhoop kunnen produceren. Vervormingspedalen zijn ook in staat om een ​​sprong in het omgevingseffectniveau te creëren als ze na een vertragingspedaal worden geplaatst, wat oncomfortabel en vreemd kan klinken.

Het laatste pedaal dat naar beneden gaat, is altijd de looper, omdat dit meestal het pedaal is dat u wilt gebruiken nadat u de effecten hebt gespeeld en gebruikt. Als u de looper vóór een van de andere pedalen indrukt, ontvangt u alleen een lus van het zuivere geluid.

Stroom

Als je eenmaal je ketting hebt gemaakt, kun je je pedalen op hun plaats houden door klittenband en kabelbinders te gebruiken, maar we raden klittenband aan voor een schoner en aantrekkelijker uiterlijk.

Wanneer u de pedalen hebt vastgezet, kunt u beginnen te overwegen hoe u uw pedalboard van stroom wilt voorzien.

De meeste pedalboards hebben negen volt nodig om te werken, hoewel van sommige ook bekend is dat ze iets van 12-24 volt nodig hebben. Voordat je je voeding vindt, moet je wat onderzoek doen en leren hoeveel kracht elk van je pedalen nodig heeft.

Als je dit hebt gedaan, koop dan een voeding die robuust genoeg is om de grootte van je board aan te kunnen, terwijl je er ook voor zorgt dat deze voldoende uitgangen heeft voor het aantal pedalen dat je gebruikt.

We raden ook aan om een ​​voeding te gebruiken met geïsoleerde uitgangssecties, omdat dit de kans op aardlussen, brom en ongewenste interacties tussen je pedalen verkleint.

creditSource link

11apen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart