Hoe Uke-snaren te veranderen

Ukelele-snaren zijn gemaakt van nylon, wat betekent dat ze redelijk slijtvast zijn. Dit betekent dat u ze niet vaak hoeft te veranderen. Het is nog steeds een belangrijke vaardigheid om te leren, vooral als je van plan bent een ervaren uke-speler te worden.

Er zijn een paar stappen betrokken bij het veranderingsproces van de tekenreeks. U zult moeten leren hoe u uw oude snaren kunt verwijderen en vervangen zonder de gevoelige delen van uw instrument te beschadigen.

Hoe vaak moet je uke-snaren vervangen?

U zult weten dat het tijd is om uw snaren te vervangen wanneer de toon begint te klinken. De frequentie waarmee u uw snaren moet vervangen, hangt af van hoe vaak u op uw uke speelt. Als je dagelijks speelt, moet je waarschijnlijk je snaren maandelijks vervangen. Voor de minder frequente speler kan een set snaren tot 6 maanden meegaan.

Als u vervormingen in uw snaren opmerkt, is dit een indicatie dat ze moeten worden vervangen. Let op vlakke delen, putjes, inkepingen en diepe groeven op het oppervlak van de snaren.

Als uw snaren bekneld, kromgetrokken of verbogen raken, moeten ze worden vervangen. Als je ze inbreekt en ze snel vals lijken te vallen, moet je nieuwe snaren installeren.

Wat zijn de verschillende soorten uke-snaren?

De 4 belangrijkste soorten snaren zijn nylon, fluorkoolstof, nylgut en omwonden. Nylon snaren zijn het minst dicht en hebben een warmere toon. Fluorkoolstof snaren zijn het dichtste en daarom hebben de snaren de kleinste diameter.

Nylgut is een materiaal dat eigendom is van Aquila. Het heeft een hoge spanning en een heldere toon wanneer het wordt gespeeld. Omwonden snaren worden meestal gebruikt voor een lage G-stemming. Ze hebben kleinere diameters en een groter volume, aanwezigheid en sustain.

Wat heb je nodig om uke-snaren te vervangen?

U heeft een werktuig nodig om de nieuwe snaren op de juiste lengte af te knippen. Dit kan een huishoudschaar zijn of een draadknipper. U moet ook de vervangende set snaren installeren.

We raden aan om ook een snaaropwinder en elektronische tuner bij de hand te hebben. Je zult ook een schone doek willen hebben om je ukelele op te leggen. Dit voorkomt dat de onderkant van het lichaam bekrast raakt.

Hoe verwijder je uke-snaren?

Het eerste dat u moet doen, is de oude snaren van uw uke verwijderen. Draai aan de stemknop op de hals van je uke om de snaar los te maken. Als u niet zeker weet in welke richting u moet draaien, pluk dan aan de snaar. Als je de snaar losser maakt, daalt de toonhoogte. Als je hem aandraait, zal de toonhoogte stijgen.

Als je de snaar eenmaal voldoende hebt losgemaakt, kun je hem gemakkelijk van de stemknop schuiven. Je kunt ook de snaar bij de stempin doorknippen als hij niet loskomt.

Je moet dan uitzoeken wat voor soort brug je uke heeft. Het wordt een standaard of een trekstangbrug. De manier om de snaren te veranderen is afhankelijk van het type brug. Een tie-bar brug is vergelijkbaar met wat je zou vinden op akoestische gitaren.

De snaren worden een paar keer om de brug gewikkeld en vervolgens vastgeknoopt. Een standaard of sleufbrug heeft verticale inkepingen waardoor de snaren worden geschroefd. Het touw is aan de onderkant geknoopt om het stil te houden en de spanning constant te houden.

Om de snaren van een uke met een trekstangbrug te halen, moet u de snaar naar de brug toe duwen. Hierdoor wordt de knoop losser totdat deze loskomt. Wees voorzichtig wanneer u dit doet om schade aan de brug te voorkomen.

Om de snaren van een uke met een gleufbrug te verwijderen heb je een andere techniek nodig. Houd het touw parallel aan de ukelele terwijl je de knoop omhoog en uit de gleuf trekt. Als u weerstand ondervindt, kunt u proberen er voorzichtig aan te trekken met een pincet. Wees niet te ruw.

Om de snaren op een trekstangbrug uke te vervangen, moet u het ene uiteinde van de snaar in het gat in de brug schuiven. Duw het erdoorheen en laat ongeveer een centimeter touw aan het einde over. Wikkel dit blootgestelde uiteinde achter de snaar aan de bovenkant van de brug. Draai het 3 keer rond om het op zijn plaats te bevestigen.

Om de snaren op een standaard brug uke te vervangen, moet je het ene uiteinde van het touw in een knoop leggen, ongeveer een centimeter van het uiteinde. Schuif deze in de rechter gleuf op de brug en trek hem voorzichtig omhoog om hem op zijn plaats vast te zetten. Knip het overtollige touw af en laat slechts een paar millimeter over na de knoop.

Als je de snaren aan de brug hebt bevestigd, is het tijd om ze aan de stempinnen te bevestigen. Trek het losse uiteinde weg van de brug en in de richting van de hals van de ukelele. Schuif de snaar in de metalen pin op de rechter stempin.

Zodra ze stevig op hun plaats zijn vastgemaakt, kunt u beginnen met het draaien van de stemknop om de spanning op de snaren te verhogen. Gebruik je elektronische tuner om te meten wanneer je de snaren voldoende hebt aangedraaid.

Je kunt op dit punt het overtollige touwtje van je uke afknippen als je wilt. Sommige mensen geven er de voorkeur aan niet, maar dit is uiteindelijk een stilistische keuze. Geen van beide beslissingen heeft invloed op het geluid van uw uke. Als je een beginner bent, raden we aan om het eigen risico af te snijden, omdat het je in de weg kan zitten.

Nu je één snaar hebt veranderd, hoef je alleen nog maar het proces voor de andere 3 te herhalen. We raden aan om elk van je snaren opnieuw te stemmen als je ze alle 4 hebt aangesloten. Je bent nu klaar om te spelen. Omdat elke nieuwe set snaren moet worden ingebroken, raden we aan om de uke de eerste 5 tot 10 keer dat u speelt opnieuw te stemmen.

creditSource link

11apen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart